Hancoc KBH smag det gode oelDa Kim Malmer i år 2000 overtog Øldepotet bestod det af ham selv og en lille varevogn, han ikke kunne stå op i. I dag har han fire og en halv ansatte samt fem biler (som man vel at mærke kan stå op i).

Med til Øldepotet tog han sin sans for kvalitet, som han havde oparbejdet gennem sine mange års erfaring indenfor restaurationsbranchen. Dén erfaring startede da Kim som sekstenårig i starten af 1970'erne fik job som opvasker på Rådhuskroen i Løngangsstræde i København. Da kroen kort tid efter manglede en tjener ansatte de Kim, på trods af hans unge alder. Siden da har han haft arbejde som bartender og tjener på en række forskellige caféer, værtshuse og restauranter i København, og i starten af 1980'erne forpagtede han Café Blasen på Nørregade.

Kundernes stigende interesse for ikke-traditionel øl oplevede Kim på klos hold, da han i starten af 1990'erne arbejdede som sælger i ølimportfirmaet Pan Wine på Vesterbrogade. I 1995 købte Kim Charlie's Bar på Pilestræde, og her havde han en mission: at servere godt øl for københavnerne. Og i 1997 begyndte han derfor som den en af de første på Sjælland at servere Hancock.

Kort tid efter Kim den 31. december 1999 solgte Charlie's, begyndte han at køre bil for Hancock Depotet/Hancockdepotet, der kørte øl ud fra deres butik på Kildevældsgade. Da ejeren Arne Jensen stoppede i år 2000, overtog Kim selve depotet og købte den føromtalte lille varevogn af ham, og samtidig ændrede han navnet til Øldepotet Hancock København.

Tiden for "mikrobryggeribølgen" lå stadig et par år ude fremtiden, og Hancock var endnu ikke særlig kendt på Sjælland. Men ikke blot dét lavede Kim om på, han introducerede også sjællænderne for andre af de varer der blev brygget på provinsbryggerierne. Til at begynde med kørte han imidlertid kun med Hancock, men gennem sine mange forbindelser på bryggerierne kunne han udvide sortimentet.

Sideløbende med Øldepotet åbnede Kim i 2001 specialølbutikken Høkeren i Ravnsborggade på Nørrebro som den første af slagsen i den tørstige bydel. I 2003 solgte han Høkeren til Gyda Goncalves, der stadig driver og ejer butikken.

I 2003 udvidede Kim Øldepotet med én medarbejder, og han fik da også skiftet den lille varevogn ud med en til formålet bedre egnet bil. I dag i 2013 har Kim som nævnt fem biler og fire og en halv ansatte. Den halve er hans kone Charlotte, der står for regnskabet.

Øldepotet leverer øl og vand til Sjælland, Amager, Lolland og Falster.